Dagsänkning för kyla i fastigheten

Publicerat 28 april, 2020

Hem » Företagsnyheter » Dagsänkning för kyla i fastigheten

Varför väljer vi att köpa onödig energi på dagen? Faktum är att de flesta av våra byggnader styrs via utetemperatur samtidigt som det statistiskt är varmare dag än natt. Den kunskapen i kombination med att våra hus är tunga och har tjocka väggar innebär att vi ibland ska köra dagsänkning på värmesystemen. En bonus är att det blir jämnare temperatur samt att vi behöver mindre kyla. Många system har detta färdigt, dvs. ingen investering. Diagrammet visar en rumstemperatur där vi sänker framledningstemperaturen på värmen med hela 3 °C ca kl 9:00 under vardagar vid ett kontor. Det betyder alltså att radiatorernas värme även kompenseras av värme från människor, datorer etc. Detta är bara en liten justering vi jobbar med när vi garanterar energi- och effektbesparingar med våra åtgärder.

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Täta skolor i Skellefteå?!

Skellefteå kommun har jobbat hårt med alla nya byggnader som växer fram. Vi minns tillbaka till sommaren, när vi skulle testa tätheten på skalet av Brännans förskola. Skolan läckte som ett såll – faktiskt dubbelt så mycket läckage som förväntat. Efter viss felsökning...

läs mer

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer