Ring Oss Idag: 073-0910 116
Dagsänkning för kyla i fastigheten

Varför väljer vi att köpa onödig energi på dagen? Faktum är att de flesta av våra byggnader styrs via utetemperatur samtidigt som det statistiskt är varmare dag än natt. Den kunskapen i kombination med att våra hus är tunga och har tjocka väggar innebär att vi ibland ska köra dagsänkning på värmesystemen. En bonus är att det blir jämnare temperatur samt att vi behöver mindre kyla. Många system har detta färdigt, dvs. ingen investering. Diagrammet visar en rumstemperatur där vi sänker framledningstemperaturen på värmen med hela 3 °C ca kl 9:00 under vardagar vid ett kontor. Det betyder alltså att radiatorernas värme även kompenseras av värme från människor, datorer etc. Detta är bara en liten justering vi jobbar med när vi garanterar energi- och effektbesparingar med våra åtgärder.