Biogas är höjden av återvinning i vårt samhälle!

Publicerat 28 maj, 2020

Hem » Företagsnyheter » Biogas är höjden av återvinning i vårt samhälle!

Efter ett par år är nu den andra rötkammaren i Luleå kommun på väg att färdigställas. Med den i drift kommer även hushållsavfall att bli värdefull biogas för stadens bussar. Just energi till tunga fordon är en av de mest komplexa frågorna att lösa i vårt samhälle. Det gör att biogas från städernas avfall är en självklar del i cirkulär ekonomi (kretslopp), eftersom tekniken är väl beprövad och skall användas som ett komplement till övriga fossilfria alternativ. Kul att Leosol fått vara med i avslutningen under ett par månader, med bl.a. kalibreringen av gasgivare mot styrsystemet samt felsökning innan drifttagning. Korrekt mätning av metangasen är viktig eftersom den är explosiv och livsfarlig om systemen inte fungerar. På bilden Leosol:s Simon med kalibreringsgas.

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Täta skolor i Skellefteå?!

Skellefteå kommun har jobbat hårt med alla nya byggnader som växer fram. Vi minns tillbaka till sommaren, när vi skulle testa tätheten på skalet av Brännans förskola. Skolan läckte som ett såll – faktiskt dubbelt så mycket läckage som förväntat. Efter viss felsökning...

läs mer

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer