Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa.

Publicerat 10 december, 2020

Hem » Företagsnyheter » Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa.

Fuskbygge? Otroligt stimulerande att jobba för energibesparing, klimatet & faktiskt rättvisa. Idag var det nämligen ett uppdrag som förhoppningsvis bidrar till att ett nybyggt småhus rättas till så att det uppfyller gällande byggregler. Vad sägs om endast 20 cm vindsisolering, elpanna och ingen värmeåtervinning i ventilationen? Dessutom golvvärme med oisolerad kantbalk.
Energianvändningen är förstås hög som förväntat (i värsta fall under kanske 50 år?), men faktiskt inte lätt med underlag som håller i ”rätten” pga. gällande byggregler med funktionskrav. Bl.a. utfördes täthetprovning av klimatskalet, luftflödesmätningar, termografering m.m.
Vi tackar TM konsult för uppdraget, som bidrar med sin expert Johan Johansson. Ett oslagbart team!

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer

Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft...

läs mer