Hem » Företagsnyheter » El till halva priset på natten!

Visste du att med säkringsabonnemang upp till 63 A, företag eller privat, har du rätt att få debitering timme för timme (tack vare en lag som kom år 2012)? Alltså kan du köpa el på natten eller tider när det är billigare, och betala för det faktiska elpriset i efterhand.

Vi har byggt styrningar i våra kunders anläggningar sedan 2016. Allt från villor till Bolagshotellet i Boliden som ägs av Highcon, där vi värmer varmvatten nattetid. Vid en industri styr vi bort en elpanna för uppvärmning när alla motorvärmare går samtidigt i maximalt 2,5 timme. I biltesthallen i Piteå styrs kyla att köras mer på natten.

Allt detta ger förstås även en sänkt abonnemangskostnad. Summerar en total en besparing för samhället – att vi alla bidrar till att jämna ut Sveriges och Europas el- och effektförbrukning!

#highcon #elstyrning #elbesparing #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

I veckan hittade vi ett ventilationsaggregat i Skellefteå där filterbyte var på tiden! Oj, vad man mår dåligt över vad hyresgäster ibland utsätts för. Ventilation är viktigt eftersom vi tillbringar kanske 90 % av vår tid inomhus och våra lungor utsätts för luften i...

läs mer

Festen i folkparken

Hörde ni om festen på anrika Folkparken igår?! 🥳. Vi tittar nu på loggningen i styrningen till ventilationen och kan se att det nästan dansades på borden!hundratals personer var som mest aktiva kl 22:00 och de stora fläktarna körde på allt vad som gick. Proffsigt av...

läs mer

Kommer ni ihåg att byta luftfilter? Med rena filter får man ut lite mer flöden om man vill, dvs. mer svalka nu när solen börjar värma. Man kan även tänka till kring filterklasser, att de t.ex. filtrerar mer eller mindre pollen, påverkar energianvändningen samt ibland...

läs mer