Hem » Företagsnyheter » El till halva priset på natten!

Visste du att med säkringsabonnemang upp till 63 A, företag eller privat, har du rätt att få debitering timme för timme (tack vare en lag som kom år 2012)? Alltså kan du köpa el på natten eller tider när det är billigare, och betala för det faktiska elpriset i efterhand.

Vi har byggt styrningar i våra kunders anläggningar sedan 2016. Allt från villor till Bolagshotellet i Boliden som ägs av Highcon, där vi värmer varmvatten nattetid. Vid en industri styr vi bort en elpanna för uppvärmning när alla motorvärmare går samtidigt i maximalt 2,5 timme. I biltesthallen i Piteå styrs kyla att köras mer på natten.

Allt detta ger förstås även en sänkt abonnemangskostnad. Summerar en total en besparing för samhället – att vi alla bidrar till att jämna ut Sveriges och Europas el- och effektförbrukning!

#highcon #elstyrning #elbesparing #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer