Hem » Företagsnyheter » Den billigaste kilowattimmen är den som aldrig behöver produceras.

Det är alltså billigare att investera för en besparing på 10-20 procent av en byggnads energi, än att bygga ny motsvarande kraft i form av vind, sol, vatten eller kärnkraft.”, berättar Johan Stenlund. Det lönar sig att se över energikostnaderna och bli mer energieffektiv innan man tittar på att producera ny kraft. Detta uppmärksammas i en artikel i Norrbottens Affärer. Läs hela artikeln här; https://norrbottensaffarer.se/nyheter/pitea/artikel/foretagare-i-energikrisen-vi-behovs-mer-an-nagonsin/r0y4gddl. #energibesparing #energi #energismart #energieffektivisering #energikostnader #leosolenergi #norrland #skellefteå #piteå #företaginorrland

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer