Hem » Företagsnyheter » Trafiken ökar kring Skellefteå centrum och ny E4 byggs tidigast om ett decennium – lär er därför begreppen kring ventilation och luftfilter!

I reportaget nedan från SVT benämner man halterna av partiklar med begreppet PM10, vilka man faktiskt kan filtrera större delen av med nya ventilationsaggregat. I tätbebyggt område är därför en framtidsspaning att göra kombinerade energi- och hälsoåtgärder genom installation av nya ventilationsaggregat. De kan faktiskt spara 80 % energi jämfört mot självdrag eller frånluftsventilation, samtidigt som man alltså renar de farliga partiklarna.

SVTs reportage: ”Små barn kan få bestående men i luftrören – aldrig under de femton år som kommunen gjort mätningarna har det funnits lika mycket så kallade PM10-partiklar i luften som i våras.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/dalig-luft-i-centrala-skelleftea

#MP10#ventilationsaggregat#energibesparing#hälsoåtgärder#energi#Skellefteå#skellefteåcentrum#Västerbotten#Nyheter#leosolenergi#Piteå#Norrland#företaginorrland#leosol

Fler inlägg som kanske intresserar dig

I veckan hittade vi ett ventilationsaggregat i Skellefteå där filterbyte var på tiden! Oj, vad man mår dåligt över vad hyresgäster ibland utsätts för. Ventilation är viktigt eftersom vi tillbringar kanske 90 % av vår tid inomhus och våra lungor utsätts för luften i...

läs mer

Festen i folkparken

Hörde ni om festen på anrika Folkparken igår?! 🥳. Vi tittar nu på loggningen i styrningen till ventilationen och kan se att det nästan dansades på borden!hundratals personer var som mest aktiva kl 22:00 och de stora fläktarna körde på allt vad som gick. Proffsigt av...

läs mer

Kommer ni ihåg att byta luftfilter? Med rena filter får man ut lite mer flöden om man vill, dvs. mer svalka nu när solen börjar värma. Man kan även tänka till kring filterklasser, att de t.ex. filtrerar mer eller mindre pollen, påverkar energianvändningen samt ibland...

läs mer