Hem » Företagsnyheter » Har du en äldre villa med fjärrvärme?

Gör då ingenting med din uppvärmning eller dina gamla fönster! Vi har länge analyserat energi i byggnader, från sågverk till villor, och sett över Teslas anläggningar i Sverige. Vi uppmanar dig nu att själv se över indata för kalkylen när du eventuellt köper solceller, nya fönster eller kanske en värmepump. Är det rätt för miljön och plånboken?

Många kalkyler baseras på sämsta tänkbara byggnad och idealiska livslängder på installationer. Tätar du dina fönster för mycket riskerar du ett farligt inneklimat. Normalt går det inte att tjäna in ett byte från fjärrvärme till värmepump. Kalkylerna måste även ta hänsyn till att stor del av energikostnaden avser abonnemangsavgifter. När det gäller miljö kan vi alla göra stor nytta i ett samhällsperspektiv, som exempelvis på arbetsplatser, i företagen, föreningen, kommunen, landstinget. Enkla effektiva saker är att komma åt beteenden, ett exempel är om ventilationen körs felaktigt under natten.

Njut av julen med nära & kära, eventuellt bara med en något kortare dusch!

#fjärrvärme #värmepump #Tesla #ventilation #inneklimat #Skellefteåkraft #Leosol #Piteå #Norrland #Skellefteå #Leosolenergi #energibesparing #energieffektivisering #energi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

I veckan hittade vi ett ventilationsaggregat i Skellefteå där filterbyte var på tiden! Oj, vad man mår dåligt över vad hyresgäster ibland utsätts för. Ventilation är viktigt eftersom vi tillbringar kanske 90 % av vår tid inomhus och våra lungor utsätts för luften i...

läs mer

Festen i folkparken

Hörde ni om festen på anrika Folkparken igår?! 🥳. Vi tittar nu på loggningen i styrningen till ventilationen och kan se att det nästan dansades på borden!hundratals personer var som mest aktiva kl 22:00 och de stora fläktarna körde på allt vad som gick. Proffsigt av...

läs mer

Kommer ni ihåg att byta luftfilter? Med rena filter får man ut lite mer flöden om man vill, dvs. mer svalka nu när solen börjar värma. Man kan även tänka till kring filterklasser, att de t.ex. filtrerar mer eller mindre pollen, påverkar energianvändningen samt ibland...

läs mer