Har du en äldre villa med fjärrvärme?

Publicerat 8 december, 2022

Hem » Företagsnyheter » Har du en äldre villa med fjärrvärme?

Gör då ingenting med din uppvärmning eller dina gamla fönster! Vi har länge analyserat energi i byggnader, från sågverk till villor, och sett över Teslas anläggningar i Sverige. Vi uppmanar dig nu att själv se över indata för kalkylen när du eventuellt köper solceller, nya fönster eller kanske en värmepump. Är det rätt för miljön och plånboken?

Många kalkyler baseras på sämsta tänkbara byggnad och idealiska livslängder på installationer. Tätar du dina fönster för mycket riskerar du ett farligt inneklimat. Normalt går det inte att tjäna in ett byte från fjärrvärme till värmepump. Kalkylerna måste även ta hänsyn till att stor del av energikostnaden avser abonnemangsavgifter. När det gäller miljö kan vi alla göra stor nytta i ett samhällsperspektiv, som exempelvis på arbetsplatser, i företagen, föreningen, kommunen, landstinget. Enkla effektiva saker är att komma åt beteenden, ett exempel är om ventilationen körs felaktigt under natten.

Njut av julen med nära & kära, eventuellt bara med en något kortare dusch!

#fjärrvärme #värmepump #Tesla #ventilation #inneklimat #Skellefteåkraft #Leosol #Piteå #Norrland #Skellefteå #Leosolenergi #energibesparing #energieffektivisering #energi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer

Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft...

läs mer