Hem » Företagsnyheter » Rem på rymmen!

I en bilaffär i Skellefteå hittade vi denna raritet. Förvisso med en låg energianvändning, och 0 kW i värmebatteriet – men skämd luft i lokalen. Detta har vi nu förpassat till Cronimet och ersatt med ett nytt system som ökar och minskar ventilationen beroende på bilarnas avgaser.

Det innebär bland annat att ventilationen varvar ned kalla dagar som nu på vintern (pga tex läckage i dörrar). Framtida bilar kommer knappt att avge avgaser alls, och automatiskt blir det då mindre luftmängd. Det låg bra i tiden att ventilationen byttes ut!

#Cronimet #ventilation #skellefteå #energipriser #ventilation #ventilationssystem #leosolenergi #norrland #företaginorrland #piteå

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer