Hem » Företagsnyheter » Rem på rymmen!

I en bilaffär i Skellefteå hittade vi denna raritet. Förvisso med en låg energianvändning, och 0 kW i värmebatteriet – men skämd luft i lokalen. Detta har vi nu förpassat till Cronimet och ersatt med ett nytt system som ökar och minskar ventilationen beroende på bilarnas avgaser.

Det innebär bland annat att ventilationen varvar ned kalla dagar som nu på vintern (pga tex läckage i dörrar). Framtida bilar kommer knappt att avge avgaser alls, och automatiskt blir det då mindre luftmängd. Det låg bra i tiden att ventilationen byttes ut!

#Cronimet #ventilation #skellefteå #energipriser #ventilation #ventilationssystem #leosolenergi #norrland #företaginorrland #piteå

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer