Rem på rymmen!

Publicerat 11 december, 2022

Hem » Företagsnyheter » Rem på rymmen!

I en bilaffär i Skellefteå hittade vi denna raritet. Förvisso med en låg energianvändning, och 0 kW i värmebatteriet – men skämd luft i lokalen. Detta har vi nu förpassat till Cronimet och ersatt med ett nytt system som ökar och minskar ventilationen beroende på bilarnas avgaser.

Det innebär bland annat att ventilationen varvar ned kalla dagar som nu på vintern (pga tex läckage i dörrar). Framtida bilar kommer knappt att avge avgaser alls, och automatiskt blir det då mindre luftmängd. Det låg bra i tiden att ventilationen byttes ut!

#Cronimet #ventilation #skellefteå #energipriser #ventilation #ventilationssystem #leosolenergi #norrland #företaginorrland #piteå

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer

Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft...

läs mer