Hem » Företagsnyheter » Kortslutning!!

Illustrationen av Ally Renberg, https://www.facebook.com/profile.php?id=100006626955861

Inom el-lära, hydrauliska system (tex värme) och även inom ventilation, pratar man om att ”strömmar” kortsluts. Luftutbyteseffektiviteten är sannolikt under 20 % och innebär i det här fallet att ventilationen inte är godkänd. Därtill väldigt onödigt att värma en massa luft som inte blir till någon nytta. Det och mycket annat undersöks i obligatorisk ventilations kontroll (OVK).

Detta foto från ett kontor i Skellefteå vid Kulturhuset Sara.

#Leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer