Kortslutning!!

Publicerat 17 december, 2022

Hem » Företagsnyheter » Kortslutning!!

Illustrationen av Ally Renberg, https://www.facebook.com/profile.php?id=100006626955861

Inom el-lära, hydrauliska system (tex värme) och även inom ventilation, pratar man om att ”strömmar” kortsluts. Luftutbyteseffektiviteten är sannolikt under 20 % och innebär i det här fallet att ventilationen inte är godkänd. Därtill väldigt onödigt att värma en massa luft som inte blir till någon nytta. Det och mycket annat undersöks i obligatorisk ventilations kontroll (OVK).

Detta foto från ett kontor i Skellefteå vid Kulturhuset Sara.

#Leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer

Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft...

läs mer