Hem » Företagsnyheter » Kortslutning!!

Illustrationen av Ally Renberg, https://www.facebook.com/profile.php?id=100006626955861

Inom el-lära, hydrauliska system (tex värme) och även inom ventilation, pratar man om att ”strömmar” kortsluts. Luftutbyteseffektiviteten är sannolikt under 20 % och innebär i det här fallet att ventilationen inte är godkänd. Därtill väldigt onödigt att värma en massa luft som inte blir till någon nytta. Det och mycket annat undersöks i obligatorisk ventilations kontroll (OVK).

Detta foto från ett kontor i Skellefteå vid Kulturhuset Sara.

#Leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer