Hem » Företagsnyheter » Bara fantasin sätter gränsen för styr- och reglersystem! 

Denna persienn har gått upp och ner ca 8500 gånger sedan 2012. Bl.a. som solskydd om det blåser för mycket för markisen som finns utanför, men den körs även ned som värmeisolering om det inte är närvaro och kallt ute. Det här är i en villa från 1979, som precis fått klass B i en energideklaration och därmed lägre boränta (med grönt bolån). Notera att det är bäst att energieffektivisera i större byggnader, men utvecklingen inom smarta hem för villor ger även inspiration till fastighetsbranschen. #Skellefteå #Leosol #elpris #energieffektivisering #Skellefteåkraft #energikartläggning #solskydd #smartahem #Piteå #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

I veckan hittade vi ett ventilationsaggregat i Skellefteå där filterbyte var på tiden! Oj, vad man mår dåligt över vad hyresgäster ibland utsätts för. Ventilation är viktigt eftersom vi tillbringar kanske 90 % av vår tid inomhus och våra lungor utsätts för luften i...

läs mer

Festen i folkparken

Hörde ni om festen på anrika Folkparken igår?! 🥳. Vi tittar nu på loggningen i styrningen till ventilationen och kan se att det nästan dansades på borden!hundratals personer var som mest aktiva kl 22:00 och de stora fläktarna körde på allt vad som gick. Proffsigt av...

läs mer

Kommer ni ihåg att byta luftfilter? Med rena filter får man ut lite mer flöden om man vill, dvs. mer svalka nu när solen börjar värma. Man kan även tänka till kring filterklasser, att de t.ex. filtrerar mer eller mindre pollen, påverkar energianvändningen samt ibland...

läs mer