Hem » Företagsnyheter » Bara fantasin sätter gränsen för styr- och reglersystem! 

Denna persienn har gått upp och ner ca 8500 gånger sedan 2012. Bl.a. som solskydd om det blåser för mycket för markisen som finns utanför, men den körs även ned som värmeisolering om det inte är närvaro och kallt ute. Det här är i en villa från 1979, som precis fått klass B i en energideklaration och därmed lägre boränta (med grönt bolån). Notera att det är bäst att energieffektivisera i större byggnader, men utvecklingen inom smarta hem för villor ger även inspiration till fastighetsbranschen. #Skellefteå #Leosol #elpris #energieffektivisering #Skellefteåkraft #energikartläggning #solskydd #smartahem #Piteå #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer