Hem » Företagsnyheter » Bara fantasin sätter gränsen för styr- och reglersystem! 

Denna persienn har gått upp och ner ca 8500 gånger sedan 2012. Bl.a. som solskydd om det blåser för mycket för markisen som finns utanför, men den körs även ned som värmeisolering om det inte är närvaro och kallt ute. Det här är i en villa från 1979, som precis fått klass B i en energideklaration och därmed lägre boränta (med grönt bolån). Notera att det är bäst att energieffektivisera i större byggnader, men utvecklingen inom smarta hem för villor ger även inspiration till fastighetsbranschen. #Skellefteå #Leosol #elpris #energieffektivisering #Skellefteåkraft #energikartläggning #solskydd #smartahem #Piteå #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer