Bara fantasin sätter gränsen för styr- och reglersystem! 

Publicerat 29 december, 2022

Hem » Företagsnyheter » Bara fantasin sätter gränsen för styr- och reglersystem! 

Denna persienn har gått upp och ner ca 8500 gånger sedan 2012. Bl.a. som solskydd om det blåser för mycket för markisen som finns utanför, men den körs även ned som värmeisolering om det inte är närvaro och kallt ute. Det här är i en villa från 1979, som precis fått klass B i en energideklaration och därmed lägre boränta (med grönt bolån). Notera att det är bäst att energieffektivisera i större byggnader, men utvecklingen inom smarta hem för villor ger även inspiration till fastighetsbranschen. #Skellefteå #Leosol #elpris #energieffektivisering #Skellefteåkraft #energikartläggning #solskydd #smartahem #Piteå #leosolenergi

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att...

läs mer

Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft...

läs mer

Leosol har analyserat: jultomten finns!

https://youtu.be/52HzSy7OPF8 Leosol har analyserat: jultomten finns! Hur kan man annars förklara att elen, som inte bestäms av någon (?), var så billig på självaste julafton?!Han vet naturligtvis att vi nu myser och vill ha det lite varmare när vi sitter i soffan med...

läs mer