Hem » Företagsnyheter » Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft som filtrerats via denna typ av filter – så ge era luftfilter lite kärlek, och håll koll på den luft som sedan når lungorna. Byt dem minst en gång per år (gärna två, av hygieniska skäl). Se till att bland annat byta när vägarna blivit sopade och vi behöver maximalt flöde för att få svalka till sommaren!

. #Skellefteå #Leosol #friskluft #energieffektivisering #injustering #energikartläggning #filterbyte #hälsosam #Piteå #leosolenergi

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bULwVnjUS4M

 

 

 

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer