Hem » Företagsnyheter » Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft som filtrerats via denna typ av filter – så ge era luftfilter lite kärlek, och håll koll på den luft som sedan når lungorna. Byt dem minst en gång per år (gärna två, av hygieniska skäl). Se till att bland annat byta när vägarna blivit sopade och vi behöver maximalt flöde för att få svalka till sommaren!

. #Skellefteå #Leosol #friskluft #energieffektivisering #injustering #energikartläggning #filterbyte #hälsosam #Piteå #leosolenergi

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bULwVnjUS4M

 

 

 

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer