Hem » Företagsnyheter » Byta filter, behövs det verkligen?

Luftfilter inom ventilation är närmast en egen vetenskap. Det enkla är påsarnas antal och filtreringsgrad. Utöver det finns frågor kring tryckfallsdiagram, materialegenskaper och turbulens från påsarna nära värmeväxlaren. Många av oss tillbringar 95% av tiden i luft som filtrerats via denna typ av filter – så ge era luftfilter lite kärlek, och håll koll på den luft som sedan når lungorna. Byt dem minst en gång per år (gärna två, av hygieniska skäl). Se till att bland annat byta när vägarna blivit sopade och vi behöver maximalt flöde för att få svalka till sommaren!

. #Skellefteå #Leosol #friskluft #energieffektivisering #injustering #energikartläggning #filterbyte #hälsosam #Piteå #leosolenergi

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bULwVnjUS4M

 

 

 

Fler inlägg som kanske intresserar dig

I veckan hittade vi ett ventilationsaggregat i Skellefteå där filterbyte var på tiden! Oj, vad man mår dåligt över vad hyresgäster ibland utsätts för. Ventilation är viktigt eftersom vi tillbringar kanske 90 % av vår tid inomhus och våra lungor utsätts för luften i...

läs mer

Festen i folkparken

Hörde ni om festen på anrika Folkparken igår?! 🥳. Vi tittar nu på loggningen i styrningen till ventilationen och kan se att det nästan dansades på borden!hundratals personer var som mest aktiva kl 22:00 och de stora fläktarna körde på allt vad som gick. Proffsigt av...

läs mer

Kommer ni ihåg att byta luftfilter? Med rena filter får man ut lite mer flöden om man vill, dvs. mer svalka nu när solen börjar värma. Man kan även tänka till kring filterklasser, att de t.ex. filtrerar mer eller mindre pollen, påverkar energianvändningen samt ibland...

läs mer