Hem » Företagsnyheter » Johan planerar sin energianvändning

För 10 år sedan kom lagen om att ”köpa el per timme”. Sedan dess har jag använt den både privat och inom arbetet. Jag minns att energibolaget ringde upp mig och undrade om jag verkligen ville ha en timmätare (som jag med lagen kunde kräva). Syftet var alltså att privat kunna värma varmvatten via tidkanal nattetid, och anpassa golvvärme, disk (filmen) och tvätt till lägre elpriser. Hemma har jag för säkerhets skull en sk. vattenvakt från Jäders värme, som minskar skador vid ev. läckage. Granitskivan (köksbänken) gjorde/slipade min far på Norrsten för 17 år sedan! Granitskivor är förövrigt genuint återbruk då de troligen kan överleva ett par generationer och några kök./ Johan Stenlund, Leosol Energi #Skellefteå #Leosol #elpris #energieffektivisering #Skellefteåkraft #billigareel #smartahem #Piteå #leosolenergi

https://youtube.com/shorts/OKXrNqidqZg?feature=share

 

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer