Hem » Företagsnyheter » Våra lunchutbildningar är en historisk återblick fram till nuläget.

Energiutbildning med energiingenjören Johan Stenlund. Nya energiverktyg i förgrunden.

Utbildaren, energiingenjören Johan Stenlund, har lång utbildning och erfarenhet inom området och gjorde sin första energikartläggning år 1995. Vid 20-års ålder lärde han sig av ingenjörer som jobbade med energikrisen 1973, (bl a med hjälp av räknesticka!).

En slutsats är att energieffektivisering är, nu som då, en fråga om ekonomi och försörjningstrygghet, numera även centralt i hållbarhetsarbetet. På 80-talet jobbade man med laddning/ackumulering av varmvatten på nätter, centrala el-värmestyrningar och strömvakter.

Hör av dig om du är intresserad av utbildningen eller kom förbi och kläm och känn på alla gamla och nya energiverktyg 😊

#johanstenlund #utbildning #energikartläggning #leosol #Skellefteå #Piteå

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer

Energifrågor inför Piteås näringsliv

Idag hade vi förmånen att prata energifrågor inför Piteås näringsliv tillsammans med Piteå Energi. En slutsats är att man långsiktigt inte kan bygga ut elproduktion lika snabbt som behovet uppstår. Därför blir effektivisering av energi och reduktion av effekttoppar...

läs mer