Hem » Företagsnyheter » Våra lunchutbildningar är en historisk återblick fram till nuläget.

Energiutbildning med energiingenjören Johan Stenlund. Nya energiverktyg i förgrunden.

Utbildaren, energiingenjören Johan Stenlund, har lång utbildning och erfarenhet inom området och gjorde sin första energikartläggning år 1995. Vid 20-års ålder lärde han sig av ingenjörer som jobbade med energikrisen 1973, (bl a med hjälp av räknesticka!).

En slutsats är att energieffektivisering är, nu som då, en fråga om ekonomi och försörjningstrygghet, numera även centralt i hållbarhetsarbetet. På 80-talet jobbade man med laddning/ackumulering av varmvatten på nätter, centrala el-värmestyrningar och strömvakter.

Hör av dig om du är intresserad av utbildningen eller kom förbi och kläm och känn på alla gamla och nya energiverktyg 😊

#johanstenlund #utbildning #energikartläggning #leosol #Skellefteå #Piteå

Fler inlägg som kanske intresserar dig

Återvinning av spillvärme

I pågående energiomställning jobbar vi även återvinning av spillvärme, alltså att tillvarata energi som nu inte kommer till nytta. Här är det Extena i Norsjö som tyvärr måste spilla energi via sina kyltorn eftersom man behöver kyla i processen. Leosols examensarbetare...

läs mer

Ventilation och värme

Värme- och ventilation är endast medel för att få det bra inomhus! Här monterar vår Markus en kombinerad temperatur- och luftkvalitétsgivare som korrigerar både värme- och ventilation med en och samma givare. Det gör det ”bättre” inomhus med enkla medel. Samtidigt får...

läs mer

Den kluvna väggen i Boliden

Den kluvna väggen!Historien kring våra byggnader är betydelsefull för att förstå byggnaders energiprestanda. På utsidan skiljer inte mycket. Annat är det när vi ser på konstruktionen med t.ex. värmekamera. I det här fallet är det en industribyggnad i Boliden (Boliden...

läs mer